Office 365

Office 365 Toegang tot e-mail en bestanden. Overal en altijd

Uw Office overal bij de hand

Microsoft Office 365 is een verzameling van internetdiensten zowel voor bedrijven, thuis als het onderwijs en biedt overal toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda’s, zodat u overal en altijd op de hoogte blijft. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop PC, tablet en telefoon (Windows, iOS of Android). Het omvat de vertrouwde productiviteitstoepassingen van Microsoft die uw team al gebruikt. Daarnaast biedt Office 365 een hoogwaardige beveiliging en betrouwbaarheid.

Office 365

Online diensten

Het aanbod van internetdiensten is gebaseerd op bestaande software van Microsoft. In plaats van deze software op computers van of bij de betreffende organisatie te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door onze partner of Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden. Office 365 valt in de categorie SaaS en is een typisch voorbeeld van cloud computing. Hierdoor draait Office 365 als online dienst op elk platform dat internet ondersteunt.

Voor de gebruiker is het niet relevant waar de servers en de data met 1 TB opslagruimte per gebruiker is opgeslagen omdat het een internetdienst is. De gegevens worden in meerdere datacentra opgeslagen en de gebruiker maakt verbinding met de dichtstbijzijnde server. Een Amerikaan die inlogt op Office 365 zal verbonden worden met een Amerikaanse server, een Belg met een server in Brussel of Ierland.

Waarom Office 365?

Office 365 is een alles-in-één service met betaling naar verbruik voor een betaalbare prijs. Met deze cloud services kan uw organisatie de algemene kosten beter voorspellen en terugdringen en de juiste hulpmiddelen aanbieden aan de juiste werknemers.

Doelgroep

Office 365 richt zich op vijf doelgroepen: thuisgebruik, kleine bedrijven, grote bedrijven, overheid en het onderwijs. Er zijn vijf verschillende formules beschikbaar:

  • 365 for Home: bedoeld voor thuisgebruik;
  • 365 for Small business: bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf;
  • 365 for Enterprises: bedoeld voor de grootzakelijke markt;
  • 365 for Government: bedoeld voor overheidsinstellingen;
  • 365 for Education: bedoeld voor onderwijsinstellingen die de diensten kunnen aanbieden aan hun studenten.

De prijzen van deze formules zijn verschillend en afhankelijk van de doelgroep. De belangrijkste prijsverschillen worden veroorzaakt door al dan niet geïnstalleerde (desktop) Office, de opslagcapaciteit, de maximale grootte van e-mails en de aanwezigheid van de integratie met Active Directory Federation Services. Dit zorgt ervoor dat de active directory van de bestaande IT-infrastructuur geïntegreerd of gekoppeld kan worden met de Office 365-accounts.

Aanmelden en samenwerken

ToolsForTheProfessional Office 365Al uw werknemers (zowel vaste gebruikers als tijdelijk personeel) hebben eenvoudig en veilig toegang tot dezelfde Office-programma’s en informatie. Zo kunnen ze vanaf vrijwel elke locatie productief blijven op hun pc’s, telefoons en browsers. Bovendien worden documenten altijd met de hoogste betrouwbaarheid weergegeven.

Behoud de controle

De nauwe integratie van cloud gebaseerde en locale werklasten maakt het mogelijk uw huidige technologie-investeringen maximaal te laten renderen. Bovendien bepaalt u het tempo van de implementatie van services en kunt u op de manier die u het prettigst vindt profiteren van de voordelen van de cloud.

Uw KMO wil groeien?

Maak u geen zorgen. Onze infrastructuur ondersteunt ingebouwde schaalbaarheid, zodat op elk moment het juiste technologieniveau beschikbaar is voor uw gebruikers. En dat met een 99,9% gegarandeerde beschikbaarheid. Omdat organisaties die gebruikmaken van Office 365 geen eigen servers hebben waarop de software draait is het beheer van dergelijke diensten heel anders dan het zelf exploiteren van deze diensten. In plaats van het installeren van alle Office applicaties op de computers van gebruikers en het beheren van de servers zoals Exchange of Sharepoint in een bestaand active-directorydomein van Windows. In een dergelijk traditioneel concept maakt een IT-beheerder een Windowsaccount aan op een Windows server en kent hem via active directory rechten toe. Deze gebruikersinformatie vormt een domeinaccount en de gebruiker logt in op zijn computer met deze inloggegevens. De instellingen in de active directory bepalen welke rechten de gebruiker heeft in de hele IT-omgeving: de toegang tot bestanden die op de betreffende lokale computer staan, de toegang tot data die is opgeslagen op centrale computers, de e-mail die binnenkomt op de Exchangeserver etc. In principe kan de gebruiker alleen gebruikmaken van de diensten als hij gebruikmaakt van een werkstation binnen de organisatie: het is niet zomaar mogelijk om gebruik te maken van de data en diensten als de gebruiker niet op kantoor is en/of niet gebruikmaakt van zijn eigen computer.

Bij een online dienst, zoals Office 365, is het niet nodig om gebruik te maken van een specifieke computer en hoeft er ook geen verbinding te zijn met het bedrijfsnetwerk. Om de diensten te kunnen gebruiken kan de gebruiker net zo makkelijk zijn eigen privécomputer gebruiken.

Hoe het werkt?

De licentiestructuur van Microsoft Office 365 is gebaseerd op een flexibel abonnementssysteem waarbij per gebruiker per maand wordt betaald. Hierdoor kunnen de jaarlijkse kosten vrij nauwkeurig worden voorspeld en kunt u de afgenomen services aanpassen wanneer u dat uitkomt.

Eenvoudiger beheer

Office 365 biedt eenvoudige, cloud gebaseerde beheerprogramma’s op één locatie. Via de beheerdersinterface kan IT-personeel nieuwe gebruikersaccounts instellen, toegang tot functies regelen en de status van alle Office 365-services en -programma’s real-time bekijken.

Voor meer info contacteer: edward.berger@madisonunderwood.com

 

Socrates zei ooit dat om iets nieuws te bouwen, het een stuk makkelijker is als je je energie niet meer hoeft te steken in het bevechten van het oude. Dat oude laten we definitief achter ons.